Арестуваха 3-ма ирландци, вилнели и трошили заведение в Банско

Данъчни ще гледат под лупа хотели, ресторанти, къщи за гости и луксозни автомобили в курортната община

Трима ирландски граждани завършиха буйния си купон в ареста, след като вилняха и изпотрошиха витрини в заведение в Банско.

Инцидентът станал вчера около 3,30 през нощта в увеселително заведение в зимния курорт. Чужденците били толкова пияни, че са станали агресивни. След като им е отказан още алкохол за сервиране, те изпотрошили витрина с рекламни бутилки алкохол, както и декоративни тела.

Наложило се полицията да ги укротява, като ги арестува с полицейска заповед до 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство.

Междувременно вчера в Банско се събра щаб от икономически полицаи и служители на НАП. Причината е стартирането на масови проверки на хотели, ресторанти, къщи за гости и луксозни автомобили. Ще бъдат спирани и луксозни автомобили, чиито собственици трябва да докажат произхода на средствата за купуване на колите си. Акцията тази година е добре планирана. Целта е да се намалят до минимум опитите за финансови нарушения, укриване на данъци и всякакъв вид други престъпления, свързани с финансовата и данъчна отчетност.