Ди Джей парафира с “Рилски спортист”, заздравява играта на отбора под коша

 

 

04-15-02-dj-sheltonС второ американско попълнение се уреди БК “Рилски спортист”. Дни след като тимът от Самоков картотекира центъра Тони Уудс, сега с права бе уреден и сънародникът му Ди Джей Шелтън. Тежкото крило заема мястото на напусналия клуба в началото на новата година сърбин Душан Цветкович.

208-сантиметровият състезател започна настоящия сезон с гръцкия “Лаврио”, но поради различни причини участва само в 1 мач от първенството. През сезон 2015/2016 Шелтън носи екипа на турския “Акхисар”, където записва впечатляващи показатели –  15,8 точки, 10,5 борби и 1,1 асистенции средно на мач.

Преди това Ди Джей защитава цветовете на италианския “Песаро”, а през лятото на 2014 г. бившият възпитаник на “Вашингтон Стейт” се пробва в Лятната лига към НБА с екипа на “Атланта”, но не успява да си осигури договор. Янкито има и кратък период в белгийския “Кангоерос”.

Поредният легионер в състава на Людмил Хаджисотиров трябваше да направи официален дебют със синята фланелка във вчерашния сблъсък на “Рилецо” с “Ямбол” от 13-ия кръг на Националната баскетболна лига. Срещата, играна в “Арена Самоков”, завърши след редакционното приключване на броя.

С ангажирането на двамата американци ръководството на “Рилски спортист” изрази ясни намерения за излизане от кризата и постигане на обявените цели – място в тройката в първенството и възможно най-челно класиране в турнира за националната купа.

 

На снимката: Ди Джей Шелтън