Черен Ивановден в Благоевградско: 54-годишен мъж от Благоевград издъхна при катастрофа край Кочериново на път за имен ден на свой приятел

 

Рено поднесло на заледеното шосе и се блъснало в опел 

04-04-01-44
Заради катастрофата главният път остана затворен за часове 

04-04-01-55Ина Илиева

54-годишен мъж от Благоевград загина при тежката автомобилна катастрофа, която затвори главен път Е-79 край града навръх Ивановден. Общо петима бяха ранени при инцидента, сред които една жена и две деца. Нещастието стана към 16:20 ч. на празника преди новото кръгово кръстовище за включване в магистрала “Струма” и разклона за Кочериново, когато челно се сблъскаха два леки автомобила с благоевградска регистрация – “Рено Туинго” и “Опел”. По информация на полицията реното, което се движело в посока Благоевград, поднесло на заледеното шосе и се блъснало в опела, който пътувал към кръстовището. Всички пострадали са транспортирани в МБАЛ-Благоевград, където медиците овладели състоянието им. За съжаление обаче минути след приемането му в болницата издъхнал 54-годишен мъж, който се возел на предната седалка в реното. Водачът е с гръдна травма. В същата кола е пътувала и жена, която е с травма на главата. По-леко пострадали са водачът и пътниците в опела – семейство с две деца.

Заради катастрофата главният път остана затворен за часове, а екипи на униформените от Районното управление в Рила все още изясняват причините за инцидента. По информация на наши източници обаче починалият мъж пътувал заедно със свой приятел до Благоевград за имен ден. Празникът бил насрочен за обяд и тъй като двамата били позакъснели, карали с леко превишена скорост, несъобразявайки се с пътната обстановка и падналия през нощта сняг. Именно поради тази причина колата поднесла, двамата се нацелили в опела и се стигнало до злощастната ситуация.