Брутално убийство! Бивш футболист преряза гърлото на майка си Стоянка с кухненски нож в Левуново

 

police

41-годишният Красимир Гогов преряза хладнокръвно с кухненски нож гърлото на 65-годишната си майка Стоянка в дома им в санданското село Левуново. Двамата живеели сами. Драмата се е разиграла към 20.00 часа на големия християнски празник Богоявление, когато майка и син се скарали за пари и синът посегнал на майка си с нож.

После се обадил на братовчед си, който всъщност е подал сигнал към полицията. На мястото на трегедията незабавно е извикан полицейски автопатрул, който установил, че мъжът е шизофреник. Според официалните данни на полицията по време на разпита той не е осъзнавал какво е сторил. Трупът на убитата му майка пък е бил отнесен в МБАЛ – Благоевград за аутопсия.

Кървавото убийство в санданското село Левуново дни наред вече е най-коментираната тема. Местните са потресени от жестокостта, с която Красимир Гогов заклал родната си майка. Едва след таргедията обаче всички довериха, че са знаели, че Красимир има психичен проблеми, но никой не взимал нужните мерки. В селото се твърди, че 41-годишният Красимир навремето бил талантлив футболист. Баща му, който починал преди около 2 години, бил известен в района учител, а майка му след пенсионирането си започнала да работи в оранжериите. Хората обаче са категорични и в друго, че сестрата му също не е добре психически. „Трябваше отдавна да се вземат мерки, да го настанят в клиника, ако беше посегнал на дете, на повече хора… Майка му Стоянка, Бог да я прости, бе изключително кротка, тиха и хрисима жена. Рядко се ожалваше от него, но всички знаеха, че синът й не е добре. Както винаги, държавата, в частност институциите, кметовете винаги бягат от отговорност”, коментира съсед на закланата жена. “Напоследък бе странен, само ходеше по улиците, гледаше лошо”, казват още жителите в с. Левуново. Те твърдят, че е трябвало Красимир да бъде настанен в клиника още след първата проява на агресия, но това не се случило. Кметът на селото Методи Фетвов пък твърди, че не е негова работа да настанява болните хора, те имат близки и за подобни случаи се иска тяхното съгласие. „Нашето село не познава подобна жестокост. Изумен съм, никога не съм предполагал, че може да се случи подобно нещо. Трагедията е голяма, няма какво повече да кажа”, лаконичен бе той.