Футболист от Симитли пред договор в американската Мейджър лийг сокър

 

05-15-01-660_67f9f54893437234bf49de5f36cad431

Играещият мениджър на канадския “Скарбъро” Кирил Димитров използва дългата пауза между първенствата отвъд Атлантика за отмятане на купища задачи, свързани с клубната организация за следващия сезон. Бившият футболист на „Беласица“ и „Септември“ (Симитли) прекъсна дългогодишната традиция да си идва в България за коледните и новогодишните празници и ги посрещна в Торонто в комплект с третия рожден ден на сина му на 30 декември.

В Канада остана и Тихомир Костурков, който доведе там приятелката си. Останалите трима от БГ квинтета се прибраха в родината, а обратният им път за Торонто на този етап не изглежда сигурен. Капитанът на „зелените” Добрин Орловски се върна по-рано в Пловдив, за да присъства на раждането на първия си син Теодор и е твърде вероятно юношата на “Локомотив“ (Пд) да спре с гурбетчийството и да се отдаде на семейни грижи. Предварителната договорка с Методи Илиев-Германеца, който се прибра в Симитли, е да продължи в “Скарбъро”, докато нещата около Здравко Карадачки не са съвсем ясни. К. Димитров издаде, че към 23-годишния симитлийски бранител има интерес от финалиста в американската Мейджър сокър лийг “Торонто”, а шансовете му да заиграе в лигата на богатите не са никак малки.

“След като стане ясно на кои от досегашните си сънародници мога да разчитам за следващия сезон, ще преценявам за селекцията. Планирам идване в България през февруари, когато нашите отбори са в активна подготовка. Ще огледам тимовете от региона и мога да взема един-двама. От привличането на добри футболисти и сериозни момчета винаги може да се извлече полза”, разкри намеренията си К. Димитров.