„Пирин” започна занимания с нов бразилец и без треньор, Венко Попов с обвинение срещу ЦСКА: Ще си търсим правата до последно по случая със Стефан Генов

 

Кметът Атанас Камбитов пожела успех на футболистите и потвърди, че клубът е финансово обезпечен до края на първенството в Първа лига

06-15-01-1484062576venko

 

„Пирин” направи първа тренировка за новата 2017 година без старши треньор. „Орлетата“ стартираха зимната си подготовка с водосвет, пише в официалния профил във фейсбук на благоевградчани. Кметът Атанас Камбитов пожела успех на футболистите и потвърди, че клубът е финансово обезпечен до края на първенството в Първа лига.

Градоначалникът не пожела за коментира постъпката на напусналия вече старши треньор Стефан Генов, но заяви, че е крайно разочарован от действията на пловдивчанина. Клубът от Благоевград ще търси заместник на треньора в следващите няколко дни, но в никакъв случай няма да избързва с крайния избор.

06-15-01-stefan-genov-e-noviqt-trenior-na-loko-sf-163536

„Ще търсим до последно правата си. Искам да попитам г-н Генов с тази постъпка какъв пример дава на по-младите футболисти. Хората, които го ангажират, като знаят, че той има действащ договор, какъв морал имат? Получих едно телефонно обаждане от човек от ЦСКА, но въобще преговори не са водени. Просто едно обаждане, хвърлено във въздуха, и след това нещата се случват по медиите“, заяви управителят на ОФК „Пирин” Венко Попов.

„За мен това е прецедент в световната практика – действащ старши треньор да бъде нает от друг клуб. Все пак сме в България и това явно може да се случи. Безкрайно съм разочарован от действията на г-н Генов. Некоректна постъпка от негова страна и не съм очаквал да постъпи така, защото нямаше никакви индикации за раздяла. Дори планът за подготовката и селекцията са правени от него. За съжаление той ни сервира тази новина три-четири дни преди старта на подготовката. Според мен не само той има вина. Нормално е клуб като ЦСКА да ни информира доста по-рано, ако има намерение да го привлича. Но по този арогантен начин, както се случиха нещата, не го приемам. Мисля, че има други начини за работа на ниво „А“ група”, допълни шефът на „орлетата“.

06-15-01-6cd96261b

Отборът на „Пирин” (Благоевград) започна подготовка за пролетния полусезон с две нови попълнения. Французинът от тунизийски произход Аймен Суда е подписал договор с клуба. Нападателят игра миналата година за „Локомотив” (Пловдив) и още от ноември тренираше с „орлетата”.

Бразилецът Алесандре Ханс ще се завърне в България в четвъртък.

На проби дойде и бразилският плеймейкър Лукаш. Той е на 20 години и бе доведен на стадион “Христо Ботев” от мениджъра си Джери Перейра. За последно е играл в отбора на „Кофиенса” в Рио де Жанейро.

На този етап „орлетата“ ще тренират в Благоевград, а за края на месеца е плануван лагер в Турция.

От „Пирин” си тръгнаха Ндуе Муйеци, Венцислав Бенгюзов и Илия Димитров, които се разделиха с отбора по взаимно съгласие. Подготовката на отбора ще протече до 27 януари в Благоевград, след което предстои и лагер в Турция. „Орлетата” започнаха и без старши треньор, след като Стефан Генов започна работа в ЦСКА (София), въпреки че има действащ договор с „Пирин”. Засега отборът ще бъде воден от помощник-треньора Стефан Гошев, а според управителя на ОФК „Пирин” Венко Попов няма да се бърза с избора на нов наставник.

На първото занимание на отбора за годината присъстваха и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и председателят на ОбС Радослав Тасков.

06-15-01-89f853aabf92a672eab3191b864b6454_l