Читатели сигнализираха: Сандански е скован в лед, зимен сън ли спи шефът на общинското предприятие за почистване Павел Ерменков

Пред спешното е като ледена пързалка, линейките са блокирани, работниците по чистотата са без заплати

Кметът Кирил Котев: Полагаме всички усилия, платихме днес

 

06-01-00-464_n
Павел Ерменков

„Сковани от лед и сняг са всички улици в Сандански. Особено трагично е положението пред центъра на спешна помощ в града”, обади се в редакцията на вестник „Вяра” Асен Костадинов. „Хлъзгавите пътища създават затруднения не само за някои от автомобилите, но линейките попадат в колони от коли още на излизане от спешното. А в студеното време има толкова много бедстващи хора. По-младите не могат да се справят с ледените тротоари, какво остава за по-възрастните, те изобщо не могат да се движат”, добави Петър Димитров.

210-06-01-Кирил Котев
Кирил Котев

„Не мога да разбера кметската управа и какъв е този Павел Ерменков, някакъв банкер, който явно е спуснат с парашут за шеф на общинското предприятие за почистване. Човекът няма хабер, а освен това работниците във фирмата, около 50-60 човека, не са получавали заплати. За какво трябва да излизат да чистят в този студ, след като не получават и заплати? Видяхме един-двама да се мотаят по улиците и те споделиха. От общината не са превели нито стотинка за почистване на града и за заплати”, звъняха в редакцията на вестника собственици на кафенета по главната търговска улица.

„Сценарият в Сандански е един и същ, може би защото фирмата е една и съща, схемата е една ни съща. Откакто дойде студът, всичко е в лед. Тръгнете най-после с тези проклети машини в 4 часа сутринта с луга, след това почистете с гребла. Нищо че вали, чисти се, докато има сняг. Почистете основните улици, за да се движи градския транспорт. А освен това нека да стане ясно колко пари се хвърлят за снегопочистване. Това е много важно, защото със сигурност се хвърлят пари, а не се почиства”, звъняха в редакцията жители на Сандански.

Репортер на „Вяра” се свърза с кмета Кирил Котев. Той беше категоричен: „Полагаме всички усилия, 30-40 души почистват улиците. Днес беше крайният срок за плащане на възнагражденията, парите са преведени. Павел Ерменков ръководи снегопочистването и мисля, че се справя добре”.

Подробности в печатното издание