Германка роди в затрупано от сняг родопско село

ivailovgrad

Пътищата в Ивайловградско са трудно проходими

Момиченце се е родило в затрупаното от сняг ивайловградско село Одринци, съобщиха от Община Ивайловград.

Бебето е проплакало снощи на фона на снежните бури в къщата на едно от 20-те германски семейства, заселили се преди 3 г. в селото. Там вече има родени три деца.

Екип на Спешна помощ е успял да стигне до източнородопското селце и е удостоверил раждането, а кметският наместник на кметство Мандрица е съставил акта за раждането.

Пътищата в Ивайловградско са трудно проходими, допълниха от местната администрация. Пътят Ивайловград – Крумовград е отворен и към момента се разширява. Пътят в посока Хасково е отворен.

Снощи, в почистването на републиканската пътна мрежа се е включил и роторен снегорин, в участъка Ивайловград – село Мандрица. Почистването на общинската пътна мрежа не е спирало през цялата нощ.

Поради обилния снеговалеж и силния вятър обаче са образувани преспи, които затрудняват движението.

Вчера служители на “Пожарна безопасност и защита на населението” от Харманли спасиха от преспите и 40-годишна родилка в Сакар планина.

Заради обилния снеговалеж тръгналата към родилката, която живее в свиленградското село Младиново, линейка стигнала само до село Черепово. Около 2.40 ч. екип на местната пожарна успял да се добере до съседното Дрипчево, където ги чакала бъдещата майка.

С пожарната кола тя била закараха до родилното отделение на харманлийската болница, където родила благополучно в 7,45 часа. Новороденият й син е с тегло 3400 г и се казва Божидар. Момченцето е в отлично здравословно състояние.