Футболистите на “Велбъжд” стартират днес зимната си подготовка, снегът и студът ги пращат във фитнес залата

 

От щаба търсят съперници за най-малко пет контроли, очаква се да има пресявка на играчите

07-14-02-krasi-1_uli-krastev

Старши треньорът Юлиян Кръстев

С три дни по-късно от предвиденото ще стартира зимната подготовка на ФК “Велбъжд” за пролетния полусезон в Трета югозападна лига. Тя бе предвидена да започне в понеделник, но се отложи заради лошите метеорологични условия – падналия сняг и ниските температури. От ръководството прецениха, че първата тренировка за новата година е най-добре да бъде отложена и тя ще се състои днес, 12 януари, четвъртък.

“Преценихме, че няма условия за нормална подготовка и не трябва да рискуваме здравето на футболистите”, сподели старши треньорът Юлиян Къстев и допълни, че първата седмица играчите изцяло ще се готвят във фитнес залата.

“По традиция ще има водосвет за здраве и успехи, след което играчите ще направят първото си занимание в силовата зала. Надявам се до седмица условията навън да се подобрят и да започнат тренировки и на открито. На този етап новите-стари имена са Кирил Вълов и Радостин Джогански. В процес на подготовката ще се преценява на кои играчи няма да разчитаме през пролетния дял и те ще бъдат освободени от тима. Плануваме и най-малко пет контролни срещи до началото на втория полусезон, който стартира на 26 февруари”, доуточни кюстендилският наставник.

Преди подновяването на първенството на тима на “Велбъжд” предстои двубой с “Беласица” (Петрич) от турнира за Купата на АФЛ, като той ще се играе на неутрален терен.

“Имаме амбиции за продължаване напред, към финалната четворка на турнира. Ако победим “Беласица”, следва двубой с ЦСКА 1948. Ще играем с най-доброто, пък каквото стане”, заяви още Кръстев.