“Рилски спортист” среща стари муцуни при визитата си на “Спартак” край Панорамата  

 

Тони Уудс възстановен, Ди Джей Шелтън отново ще къса мрежичката на съперника

08-15-05-vasil1-centarat-tony-woods-e-nadejdata

Центърът Тони Уудс е надеждата на самоковци за повече борби под двата коша

 

Срещу “свои” хора ще се изправи “Рилски спортист” в днешното гостуване на “Спартак” (Пл) от 14-ия кръг на Националната баскетболна лига. На паркета в зала “Балканстрой” самоковци ще срещнат старите си познати Мартин Маринов и Александър Груев. Двамата са бивши играчи на “Рилецо”, а вторият в продължение на няколко години дори бе капитан на тима и остава един от големите любимци на публиката в рилския град. Именно Груев бе сред героите, донесли паметната шампионска титла за “скиорите” в Балканската лига през сезон 2008/2009 г. Маринов пък не веднъж спасяваше отбора с марковите си изпълнения – залповете от далечно разстояние.

Единственият с проблеми в лагера на гостите – Тони Уудс, вече е възстановен от травмата си в глезена и наставникът Людмил Хаджисотиров твърдо ще може да разчита на него. Уудс направи своя официален дебют с бялата фланелка в двубоя срещу “Ямбол” преди дни, когато влезе като резерва и записа 11 точки и 4 борби на сметката си.

Иначе фокусът отново ще е върху направилият фантастичен мач срещу ямболии американец Ди Джей Шелтън. Нашареният с куп татуировки здравеняк се кани отново да къса мрежичката на противника за радост на съотборниците си и треньорския щаб. Шелтън обаче ще трябва повече да се потруди в защита, тъй като срещу “жълто-черните” не успяваше много добре да се противопоставя на противниковите играчи.

“Рилски спортист” на всяка цена ще преследва успеха край Панорамата, тъй като вторият в подреждането “Берое” има 3 точки повече от Йордан Бозов и компания. До края на редовния сезон на подопечните на Удо им остават още 4 срещи – със “Спартак” (г), “Берое” (д), “Лукойл Академик” (г) и “Академик” (Пд) (д).