Камион помете на пешеходна пътека бившия директор на горското в Кресна Симеон Юручки, бере душа с черепно-мозъчна травма

Кметът Николай Георгиев: От година и половина искаме „легнали полицаи” и камери

114-02-01  Nikolai Georgiev
Николай Георгиев

Пореден тежък инцидент в Кресна прати бившия директор на горското Симеон Юручки в болница с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Тежкият пътен инцидент стана вчера в 15,00 часа на пешеходна пътека в района на гр. Кресна. Автомобил с пернишка регистрация, превозващ скрап, ударил бившия директор на горското стопанство. Той е транспортиран по спешност в болницата в Сандански, където след обстоен преглед и рентген е констатирана тежка черепно-мозъчна травма, а пострадалият е останал неконтактен през цялото време.

Само преди два месеца в района на с. Долна Градешница след поредния пътен инцидент на място загина Васил Евгениев Христов, на 35 г. от гр. Кресна. Тогава кметът на община Кресна Николай Георгиев обяви 02.11.2016 г. за траурен ден в общината. Вчера той коментира последната катастрофа с думите: „Юручки е поредната “жертва” на безчовечното отношение на българските държавни институции, от които зависи поставянето на камери и “легнали полицаи” по главен път Е-79 в района на Кресна и с. Долна Градешница. Повече от година и половина подписката на 1760 пълнолетни граждани на община Кресна се подмята в Народното събрание и Президентството. Заваляха едно след друго оправдания за липса на пари; за провеждане на анализи на пътя; за провеждане на процедури по ЗОП и за какво ли още не, а реалният резултат от всичкото това отвратително безхаберие и безчовечно протакане е поредният тежък инцидент и почернени дни на поредното семейство и неговите близки в Кресна”.

След вчерашния тежък инцидент в община Кресна се заговори отново за блокиране на движението по главен път Е-79 и гражданско неподчинение като крайна мярка за разрешаване на проблема. „В близките дни ще бъдат обсъдени и конкретни възможности за незабавно и окончателно справяне с проблема  въпреки бездействието на отговорните за Е-79 институции и техните кухи обещания”, категоричен бе още кметът Н. Георгиев.