Богатство: Съпругът на вицепрезидента Илияна Йотова спестил 680 703 лева за година

jotova-andrej

680 703 лева е спестил за година съпругът на бъдещия вицепрезидент Илияна Йотова – Андрей. Сметките показват, че месечната му заплата е била около 60 000 лв. установи МИГNews.info.

Огромната сума ортопедът Андрей Маринович Йотов е успял да изкара от заплати и хонорари. Не е известно какво е било месечното му възнаграждение във ВМА, където той работеше до средата но миналата година, но в имотната декларация на съпругата си Илияна, той е посочил, че спестяванията от 606 703 лева са именно от държавната болница. От края на август миналата година, той вече работи в частната болница „Софиямед“.

Отделно Андрей Йотов е посочил, че другите му спестявания в размер на 73 786 лв.са от „друга стопанска дейност.“ Очевидно лекарят е заработил доста повече от 680-те лв. за година, тъй като в документите до Сметната палата се посочват само парите в банка или в брой, но не и месечната издръжка за живот.

Сметките показват, че месечната му заплата е била 56 725 лева.

Оказва се, че бъдещият вицепрезидент Илияна Йотова е доста по-бедна от мъжа си. Като депутат в Европейския парламент, тя е успяла да спести едва 103 000 лв., въпреки че основната и месечна заплата е над 6 000 евро.