Министърът на МВР в оставка Румяна Бъчварова в Перник заради битовата престъпност. Обеща 10 нови патрулки да дежурят по селата

01-59-678x381

Министърът на МВР в оставка Румяна Бъчварова посети днес полицейското управление в Перник. Повод за визитата й бе  работна среща във връзка с битовата престъпност и предприемането на мерки за предотвратяването й. Бъчварова похвали пернишкото МВР, че работи все по-добре и има резултати.

След срещата шефът на полицията в Перник Валентин Бучински обяви, че в пернишко ще бъдат доставени 10 допълнителни патрулни коли, които да обслужват малките населени места. Десетте допълнителни патрулки ще бъдат осигурени от вътрешни резерви чрез ремонтиране на автомобили и преструктуриране на наличната техника.

До края на март трябва да пристигнат по първата поръчка 278 нови автомобила за МВР, представени вчера, съобщи В Перник министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова . До месец ще стане известно с каква периодичност ще бъдат доставени още 300 нови автомобила. Според Бъчварова близо 600-те нови автомобила са половината от тези, с които в момента разполага МВР, пише Дарик Нюз.

Според министър Бъчварова патрулирането в населените места във всеки момент е начин, по който винаги трябва да работи полицията.

Днес е била обявена обществена поръчка, чрез която на граничните дирекции ще бъде осигурена високопроходима техника. Финансирането е от 160-те милиона евро, които страната ни получи за справяне с миграционния натиск и за охрана на границата.

Подробности в печатното издание.