Руското МО удивено от липсата на помощ за Алепо от международните хуманитарни организации

alepo

Разрушеният от бойни действия град Алепо

От руското Министерство на отбраната са изненадани от липсата на помощ в Алепо от страна на международните хуманитарни организации.

От руското Министерство на отбраната заявиха, че международните хуманитарни организации не осигуряват никаква реална помощ за гражданите на сирийския град Алепо, въпреки че той е свободен от терористи в продължение на месец, предава сирийската агенция САНА, цитирана от Агенция “Фокус”.

Говорителят на руското министерство генерал-майор Игор Конашенков коментира: “Изненадващо, след периода на изключително близко внимание към Алепо от международните организации, участващи в хуманитарни операции, месец по-късно няма инициативи за предлагане на помощ на хората в този град”.

“Междувременно мирният живот в града се възстановява. Жителите, рискувайки живота си, се завръщат по домовете си и често дори самостоятелно ги разминират от останалите след терористите самоделни взривни устройства”, констатира генерал Конашенков. Според него за това знаят и Уницеф и Управлението по координиране на хуманитарната дейност, които са ключови органи на ООН по оказването на помощ за децата и възрастните, пострадали в резултат на бойните действия.