Д-р Михаил Бащавелов оглави Дирекцията по храните в Благоевград, Стоян Мавродиев освобождава поста навръх 42-рия си рожден ден

09-02-03-bahtavelov1
Д-р Михаил Бащавелов

Синът на бившата прокурорка в Благоевградска окръжна прокуратура Роза Мавродиева – Стоян, освобождава шефския стол в Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Благоевград навръх 42-рия си рожден ден.

09-02-03-stoqn-2
Стоян Мавродиев

Това става факт, след като бившият директор д-р Михаил Бащавелов спечели окончателно делото за възстановяване на работа във ВАС. Решението задължава работодателя в рамките на няколко дни да издаде заповед за връщането му в Благоевград като директор на ОДБХ и да му плати обезщетение за времето, в което той остана без работа – от април 2015 г. до сега.
Както „Вяра” писа, д-р Бащавелов бе освободен от поста със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев само ден след като се върна на работа след продължителен отпуск по болест. Мотивът за прекратяване на служебното му правоотношение бе точно продължителното отсъствие от работа, което му попречило да изпълнява задълженията си. Става въпрос за времето от 5 декември 2014 г. до 10 април 2015 г., за което Бащавелов бе представил 7 болнични листа.
Д-р Михаил Бащавелов бе шеф на Областна дирекция по безопасност на храните в Благоевград близо 20 години.