Юруш на македонски туристи в Осогово, предизвикаха задръстване на ГКПП „Гюешево”! Петър Иванов: Висях на границата 2 часа, просто исках да си напазарувам евтина нафта

 

10-04-04-kn
Опашки на българо-македонската граница

Македонски туристи превзеха планината Осогово. Нашествието е факт, след като понеделник вече е обявен за неучебен ден за тамошните школници. „Македонските туристи нямат такива писти като нашите и непрекъснато идват при нас, за да се порадват на снега и да покарат ски“, коментираха местни туроператори. През почивните дни обаче това предизвика особени проблеми на ГКПП „Гюешево” на българо-македонската граница. Десетки кюстендилци бяха залостени в тапа с тирове и македонски туристи и се наложи с часове да висят на границата. „Част от нас бяха тръгнали да се забавляват в македонските кръчми. Други просто искаха да си напазаруват и да си заредят евтина нафта“, коментира 43-годишният кюстендилец Петър Иванов. Той заедно със своята компания се е наложило да виси на границата ни с Македония около два часа на отиване и два часа на връщане. „Представете си какъв купон беше, висим и чакаме. От българска страна ставаше бързо, но от македонска ужас – имаше само един митничар и се бавехме много“, твърди още потърпевшият кюстендилец.

За никого не е тайна, че масово кюстендилци през уикенда пътуват до съседна Македония, за да напазаруват евтин салам, захар, брашно, ориз, червен пипер, вафлени кори и нафта. Да не говорим, че никой не изпуска да прекара поне по един стек цигари, тъй като вече в родината ни те достигнаха 5 лв. за кутия.