Рилчани събират средства за възстановяването дома на семейството на шофьора Йордан, пострадало при взрив на камина

226-01-06-g-kabzimalski-copy
Георги Кабзималски

Общината и група граждани в Рила подеха дарителска кампания за събиране на средства в подкрепа на семейството, което преди дни преживя битов инцидент, при който тежко пострада едно от двете деца, а домът на потърпевшите беше частично разрушен.
Жителите на планинското селище, съпричастни към проблема на семейството на шофьора Йордан, даряват средства, като за целта са поставени кутии във всички търговски обекти и обществени места на територията на общината. Средствата ще бъдат предоставени на пострадалото семейство след 18 януари (сряда).
От екипа на кмета Георги Кабзималски апелират към гражданството и бизнеса за подкрепа. „Нека да бъдем съпричастни и да помогнем според възможностите си за възстановяване на разрушенията, за да могат нашите съграждани да върнат нормалния си ритъм на живот и да преодолеят страха от преживяното!”, призовават от общинската управа. Както писахме, на 10-и т.м. 10-годишно момченце от Рила пострада при взрив на камина. Малкият имаше тежка фрактура и открита рана на ръката и бе опериран в болницата в Благоевград. „Детето има подобрение и се надяваме да се възстанови напълно. Семейството живее при роднини”, отбеляза пиарът на общината Мариана Костова. Жилището на семейството е в изключително тежко състояние – избити са вратите и прозорците, унищожена е покъщнината и хората ще трябва да тръгнат от нула, коментират в Рила.