С водосвет за здраве и успехи 30 футболисти на „Марек” стартираха зимна подготовка на стадион „Бончук”

 

Преди да излязат на терена, домакинът на клуба Димитър Гущеров хвърли менче с вода

10-14-01-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%ba-2-2
С водосвет за здраве и успехи започна първият тренировъчен ден от зимната подготовка на мъжкия отбор на ФК „Марек-1915”. Преди да излязат на терена, домакинът на клуба Димитър Гущеров хвърли менче с вода пред футболистите. Не се появиха на терена от досегашните футболисти Еньо Кръстовчев, който си урежда трансфер в отбор от гръцкото първенство, Иван Янчев – поради заболяване, Кристиян Филипов – отсъстващ без причина, поне на този етап, и Радостин Джугански, преминал в отбора на „Велбъжд” (Кюстендил).
Новите имена в отбора са: Емил Стоянов – за последно играл в долните дивизии на германското първенство и „Витоша” (Бистрица), Даниел Владимиров – за последно в отбора на „Германея” (Сапарева баня). До три дни се очаква към отбора да се присъедини и намиращият се в чужбина Николай Маринов, за последно играл в „Сливнишки герой” (Сливница).
Очакваният Мартин Иванов все още се възстановява от операция и след като бъде готов напълно, ще се присъедини към тима.

10-14-01-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%ba-2-1
Футболистите направиха обиколки на заснежения терен на стадион „Бончук” под ръководството на треньорите Цветан Видински и Светльо Георгиев. Обмисля се лагер-сбор за една седмица извън Дупница, но това ще стане факт, при условие че се намерят средства.
Мъжкият отбор на „Марек 1915” ще изиграе 6 контроли. На 25 януари срещу „Велбъжд” (Кюстендил), 1 февруари срещу „Балкан” (Ботевград) – на терена в Царско село, като двата клуба ще си поделят разходите, 4 февруари срещу „Банско”, 11 февруари срещу „Рилски спортист” (Самоков), 15 февруари срещу „Миньор” (Перник) и 18 февруари срещу ЦСКА 1948.
В зависимост от атмосферните условия ще се уточнят часовете на игра и терените с останалите отбори.