След серия публикации на в. „Вяра”:Прокурор Антова подхвана кмета на Радомир Пл. Алексиев заради ръждясалия стадион за 200 000 лв.

Със заповед на Антова от разследването е отстранен радомирският прокурор Петър Кръстев, който замете случая

209-01-10 Благойка-Божкова
Благойка Божкова

Прокурорът от Окръжна прокуратура-Перник Галина Антова разплита казуса с ръждясалия стадион за 200 000 лв., забъркан от кмета на община Радомир Пламен Алексиев и екипа му.

12-03-01 Пламен-Алексиев
Пламен Алексиев

След серия публикации на вестник „Вяра” прокурорката разпореди образуване на досъдебно производство срещу Алексиев. Освен това тя отстрани от разследването прокурора от Районна прокуратура-Радомир Петър Кръстев, който прекрати производството. Прокурор Антова счита, че са налице достатъчно доказателства за извършено евентуално престъпление от длъжностни лица. Според обвинението Пламен Алексиев и екипът му са пуснали столичната фирма „Пат къмпъна” ООД да сглобява мобилно спортно съоръжение втора употреба на стадиона в Радомир преди провеждането на търга, като на фирмата са платени 195 214, 80 лв.

Сигналът за престъплението беше подаден от Петър Николов от Радомир, който беше направил серия от снимки на окаяното състояние на спортното съоръжение, за което са броени близо 200 000 лв. По случая има много свидетели и огромен доказателствен материал, събран от радомирския адвокат Благойка Божкова. Досъдебното производство прокурор Антова е възложила на следователи от Окръжна следствена служба- Перник.