Лиляна Павлова: Няма дискриминиране на населени места за програмата за саниране, имаме одобрение за над 2000 сгради, 203 от тях са изцяло приключени

 

12-12-03-pavlovaВъв всички области се реализират сгради по програмата за саниране. Няма дискриминиране на населени места или области, които да не са били допуснати за изпълнение по програмата. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство в оставка Лиляна Павлова по време на дебатите в пленарна зала по проекта за решение за продължаване на Националната програма за енергийна ефективност и за увеличаване на финансовия ресурс на 2 млрд. лева.

“Програмата е най-мащабната социална програма, насочена към всички граждани, без да ги дели по политически, партиен, религиозен или друг принцип, което е изключително важно“, каза Павлова и обясни, че на територията на 165 общини вече се реализират и има сгради, които са одобрени за финансиране по програмата за саниране – “Националната програма за енергийна ефективност е най-мащабната социално-икономическа програма, насочена към българските граждани директно и пряко“, обясни Павлова.

Според регионалният министър в оставка програмата дава 100% субсидия и безвъзмездна подкрепа на всички български граждани, които живеят на територията на цялата страна – “Към днешна дата имаме почти 6 000 сдружения на собственици на многофамилни жилищни сгради, които имат желание да се включат в програмата“, посочи ресорният министър. Според нея всички хора виждат резултатите и ползите от програмата.

“Имаме одобрени за финансиране и сключени за споразумение за над 2 000 сгради, които са в процес на реализация в различна степен, 203 от тях са изцяло завършени, над 550 са в процес на извършване на строително-монтажни дейности. Също така над 2 000 готови и сключени споразумения и сгради, които чакат да бъдат одобрени и финансирани по програмата“, обясни Павлова и добави, че над 570 фирми са взели пряко или директно участие в дейностите.

 

Снимка:

Лиляна Павлова