Продават 3 имота на Георги и Веселка Петрови от Кюстендил за 55 000 лв., ипотекирали ги, за да си купят апартамент

sud

За 55 000 лв. продават 3-те дворни места на баща и дъщеря Георги и Веселка Петрови от кюстендилското село Вратца. Бомбастичните суми обявиха от частното съдебно изпълнение, след като се стигна до публична продан на имотите на фамилията.

Двамата ще се лишат от тях заради ипотека в банка, за която сключили договор преди 10 години. Първото дворно място, което е сложено на тезгяха, е в махала Селишка на невестинското село Ваксево и е с площ от 1200 квадратни метра, върху него има полумасивна сграда, хамбар и стопанска постройка. Първоначалната цена е 10 000 лева. Останалите две дворни места са в махала Терзйска на село Вратца. Едното е с площ 980 квадратни метра, с построена стара паянтова къща върху него и още една масивна. Цената е 39 000 лева. Имотът в същата махала, но на територия от 3514 квадратни метра пък се продава за 6500 лева. Георги и Веселка Петрови отдавна не живеят в селото. Изнесли се в града и рядко се прибирали в родното място. Това бил наследствен имот от родителите на Георги, после той си вдигнал и друга къща. Ипотекирал имотите, за да купи жилище в Кюстендил.

Във Вратца са оптимисти, че имотът ще бъде купен, тъй като селото е разположено на главния път за българо-македонската граница. „Гърляно е малко по-нататък, а вижте колко е оживено. Богати къщи, има дори и голям цех. Защо и нашето село да не се раздвижи? То сигурно и затова цената на дворното място на едното е толкова висока – 39 900 лева“, надяват се в село Вратца. Там от няколко години три жени вдовици правят и православен храм, като в началото на грубия строеж сами дотъркаляли камъните от километър разстояние.