Пускат до края на януари асансьора в община Гоце Делчев, кметът Москов: 146 000 лв. са по програма „Красива България”, останалите 23 000 лева са от общинския бюджет

 

08-01  vladimir-moskovАсансьорът в община Гоце Делчев се очаква да бъде пуснат в действие до края на месец януари. Съоръжението в момента се монтира в сградата на общинската администрация. С пускането на асансьора в сградата ще бъдат улеснени възрастните хора и инвалидите, на които вече няма да им се налага да се изкачват по многобройните стълби на триетажната сграда, която посещават ежедневно за решаване на проблеми и за различни административни услуги.

Още два асансьора са предвидени да бъдат монтирани за улеснение на граждани и потребители в двата социални центъра, находящи се в района на бившата казарма в града. Финансирането и на трите така необходими съоръжения е осигурено по проект „Красива България“, поясни кметът Владимир Москов. 146 000 лв. се осигуряват от програма „Красива България”, а останалите 23 000 лева – от общинския бюджет.