Официално: Кубрат чака победителя от Кличко – Джошуа за мач до края на годината

 

13-15-03-768x432

 

Кубрат Пулев коментира при награждаването си за спортист на месец декември 2016 г. и възможността да излезе на ринга срещу някой от другите топбоксьори – Кличко или Джошуа.

„Интерконтиненталният пояс не е само мачът срещу Питър, а години упорит труд. Смятам, че се получи хубав мач пред родна публика. Аз бях с травма, но както видяхте, и Питър не бе в оптимална форма. Мисля все пак, че хората в залата се почувстваха много горди и щастливи от тази победа. Смятам, че това няма да е единственият път, в който играя в България, но едва ли ще мога да се бия за световната титла тук, защото процесът по организирането на един такъв мач е много сложен, а интересите са много големи“, добави той.

MANCHESTER, ENGLAND - DECEMBER 10:  Wladimir Klitschko of Ukraine touches hands with Anthony Joshua of England (L) following the announcement that the pair will fight at Wembley Stadium in April 2017, at Manchester Arena on December 10, 2016 in Manchester, England.  (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

„Стъпките в професионалния бокс са все по-големи и се правят все по-трудно. Аз обаче имам да направя още 1-2. Не ме интересува срещу кого играя. Аз съм състезател, обичам битките, това ме държи жив. В топ 10 на света всички боксьори са достатъчно силни и никой не е за подценяване. Пътят до пода не е дълъг“, каза още Пулев.

„Сега чакам победителя от мача между Джошуа и Кличко, тъй като, който и да е той, е задължен да играе с мен. Може би такъв мач ще бъде възможен към края на годината“, разкри най-добрият български боксьор.