Краси Анев №8 сред гладиаторите в биатлона по брой повалени мишени през сезона

 

13-14-02-29-godishniat-anev

29-годишният Анев е в челото на още една престижна класация.

 

Ново потвърждение за силното представяне на самоковския биатлонист Красимир Анев! Оказа се, че според статистическите данни на Международната федерация по биатлон (IBU) само седем състезатели имат по-добър процент точна стрелба от българина до момента.

След 5-ия кръг от стартовете за Световната купа 29-годишният национал заема престижната 8-а позиция в класацията със 143 повалени мишени от 162 възможни. Това означава, че точността на почетния гражданин на Самоков, измерена в проценти, е 88. Същият актив имат още четирима съперници на Краси.

Първото място и в това подреждане е за лидера в генералното класиране Мартен Фуркад от Франция. Спечелилият 10 от 13-те старта от началото на сезона доминатор е стрелял 252 пъти на огневия рубеж и е направил 20 пропуска, постигайки 92% точност.

Следващият български състезател в класацията е младокът Димитър Герджиков, който е 32-ри с 84% успеваемост (94/111). Владимир Илиев пък, който се изстреля да 14-ото място в генералното подреждане за СК след серия от челни класирания, е сред най-добрите в бегово отношение.

Днес Краси Анев и съотборниците му в националния отбор ще се включат в бягането на 20 км в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Любопитното е, че именно в този курорт Анев постигна едно от най-предните си класирания за Световната купа – 7-о място в преследването на 12,5 км през сезон 2013/2014.