Депутатите от Пиринско обидени на Радев – пропуснал да поздрави Бойко Борисов, Савеклиева: Новият президент ни каза: за нищо не ставате, на 1 седмица живот сте

Санданчанинът Борислав Дамянов: Трудно му беше да си изчете речта, все пак е военен

13-01-07-%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%8a%d0%b8%d1%80-%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%b2
Димитър Танев

Част от депутатите от Пиринско не одобриха първата реч на новоизбрания президент Румен Радев. Според тях това не било реч на президент, а на новоизбран политически лидер. Те имали високо очакване към програмната му декларация, но така и очакванията им не се оправдали.

13-01-07-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b0-%d1%81%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b0
Даниела Савеклиева

Депутатката от ГЕРБ Даниела Савеклиева изрази възмущението си в социалната мрежа: ”Речта на президента в две изречения: За нищо не ставате. Остава ви една седмица живот!”, написа депутатката в социалната мрежа.

13-01-07-batev3
Георги Батев

Самият Радев им се заканил  с думите „Остава ви една седмица!“, като я отправил към залата, която се била разшумяла и не слушала речта му. Депутати от ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт се възмутили и напуснали залата още преди речта на Радев да е приключила.

13-01-07

„Това не беше реч на президент, по-скоро беше реч на новоизбран политически лидер на опозиционна партия. Очаквахме да чуем приоритетите му, както и за външната политика, а не да прави разбор на образование, здравеопазване… Все пак президентът има и други правомощия. Много грозно впечатление направи Радев при влизане в залата, пропусна да поздрави хора от трибуната, в това число и премиера Бойко Борисов”, коментира депутатът от ГЕРБ Димитър Танев.

13-01-07-0

Членове на БСП в Благоевград пък са на другия полюс – те харесаха изказването на Радев и обясниха, че с времето той ще се докаже като лидер.

Общинският съветник и бивш лидер на младежкото БСП в Благоевград Асен Балабанов отбеляза: Имаме президент!

Общинският съветник от «Движение 21» в Сандански Георги Батев пък възкликна: „Браво на президента за силните думи! Мишките пропищяха, защото сиренето свърши!”

Социалните мрежи гръмнаха от изказвания както в подкрепа, така и против изказването на държавния глава.

„В речта си новият президент информира депутатите в какъв срок смята да изпълни конституционното си задължение и да разпусне парламента. Те го възприеха като заплаха. Нема да се плашите бе, и навън се живее”, коментира с усмивки Ивайло Симов от Сандански. Съгражданинът му Борислав Дамянов пък отбеляза: «Малко му беше трудно да чете, но все пак е военен. Истината за мен е – без приемане на въпросите на референдума нямаме алтернатива!”