Дубълът на „Рилецо” шокира „Шумен” с 99:70, само чудо може да спаси делиорманци

 

14-15-04-domakinite-v-beli-ekipiГоляма крачка към първата шестица в „А” група направи вторият отбор на „Рилски спортист”. В първи плейофен мач самоковци разгромиха втория на изток тим на „Шумен” с 99:70 и до голяма степен предрешиха крайния изход от сблъсъка.

Първата част на срещата изобщо не предвещаваше последвалия разгром. Делиорманци започнаха дуела доста по-уверено и набързо натрупаха комфортна преднина. Точно тогава обаче възпитаниците на Даниел Клечков повярваха в силите си и превключиха на по-високи обороти, като още до почивката успяха да обърнат събитията на паркета.

В последните 20 минути пък представителите на рилския град изнесоха истинска лекция на състава от Северна България и закономерно се поздравиха с категоричния успех.

Макар голямата преднина на „Рилецо” да предполага по-спокоен дуел, интригата в дуела все още е жива, тъй като не е ясно дали треньорът на мъжката формация Людмил Хаджисотиров ще освободи състезаващите се и в първия състав Адриян Секулов, Николай Стоянов и Денислав Вутев.

Именно триото Секулов-Стоянов-Вутев бе в основата на погрома над шуменци. Секулов постигна дабъл-дабъл от 17 точки и 10 отнети топки за КПД от 32 пункта. Стоянов също се отчете с дабъл-дабъл – 23 т. и 11 борби, а с 20 пункта, включително 5 тройки, блесна резервата Мирослав Васов.

 

На снимката: Домакините (в бели екипи) попиляха съперника с 29 т. разлика и на практика обезмислиха реванша