Румен Радев може да извика на разговори партиите, преди да разпусне парламента

 

15-12-02-radevВъзможно е президентът Румен Радев да извика на разговори парламентарните партии, преди да разпусне парламента. Нагласата е това да стане в четвъртък или петък. Ако изборите се насрочат за 2 април обаче, ще трябва да чака с указа до 2 февруари.

Работата в президентската администрация всъщност е започнала още след церемонията, защото президентът трябва вече да има готовност да обяви структурата и състава на служебното правителство. Рано вчера държавният глава дойде в президентството. Малко по-рано пристигнаха и секретарите му. Главен секретар ще бъде Димитър Стоянов, началник на кабинета  и прессекретар журналистите Иво Христов и Елена Йончева. Секретар по регионалната политика ще е Николай Копринков, по външната политика – Атанас Кръстин и по европейското председателство – Деница Златева. Секретар по правните въпроси е професор Емилия Друмева.

Първото предложение, внесено вчера на „Дондуков” 2, е гражданин, който предлага да има клетва за първолака, която да възпитава чувството на национална идентичност у учениците.

На 30 и 31 януари 2017 г. президентът Румен Радев ще направи първото след встъпването си в длъжност работно посещение в Брюксел, съобщиха от прессекретариата на президенството.

 

Снимка:

Румен Радев