С гол от 26 метра Ивайло Стоянов донесе победата на „Струмска слава” над „Пирин” (Гоце Делчев)

 

17-15-02-4722181
Възпитаниците на Владимир Димитров изиграха втория си контролен мач от зимната подготовка срещу „Пирин” (Гоце Делчев) на терена в село Склаве. На добре подготвения терен футболистите и на двата тима се стремяха да покажат добър футбол, но липсата на точен мерник бе причина първата част да завърши при нулево равенство. След почивката треньорите на двата отбора Владимир Димитров и Йордан Боздански дадоха шанс на футболистите от резервната скамейка. Това не се отрази добре на играта на футболистите от Гоце Делчев. В този мач наставникът на „Пирин” (Гоце Делчев) изпробва 12 нови футболисти, които са с по няколко тренировки със съотборниците си. В 62-рата минута Ивайло Стоянов от „Славата” с плътен силен удар от 25-26 метра изненада вратаря Шоколаров и откри резултата за 1:0. На два пъти Иван Спахиев и Живко Грозданов отблизо не успяха да огорчат вратаря на „Струмска слава”.
С това попадение футболистите на тима от Радомир спечелиха първия контролен мач. Преди това те завършиха наравно на Царско село с отбора на „Витоша” (Бистрица) – 2:2.
„Доволен съм от играта, която показаха моите възпитаници в този контролен мач. През по-голямата част от времето контролирахме играта на терена. Отборът на „Пирин” игра затворено, като се опитваха да рушат играта и донякъде успяха. Най-доволен съм от старанието и играта на Георги Иванов от нашия отбор. На три пъти Тодор Зюмбулев, Стоян Георгиев и Ерик Иванов не успяха отблизо да прострелят вратаря на „Пирин”. Трудно ще бъде за отборите, които ще гостуват в Гоце Делчев”, сподели старши треньорът на „Славата” Владимир Димитров.
Следващият контролен мач на „Струмска слава” е в събота срещу „Беласица”.
Президентът на „Пирин” (Гоце Делчев) Иван Близнаков заяви, че в този контролен мач са взели участие 21 състезатели. Всички те са от 1-2 до 5-6 тренировки. „Равностойно първо полувреме, второто беше с превес за отбора на „Струмска слава”. Следващият ни контролен мач е срещу „Вихрен” в събота”, допълни Иван Близнаков.
В този мач съдийството бе на много добро ниво от страна на 18-годишния Александър Вангелов.