Самоковската сензация в ските Атанас Петров спечели гигантския слалом за купа “Алта Валтелина”

 

Смайващо! Със стартов номер 170 българчето издуха всички свои конкуренти

17-15-01-vasil1-nasko-vdiasno-zatvardi-mnenieto-na

Наско (вдясно) затвърди мнението на специалистите на Ботуша, че е нешлифован диамант.

Страхотно начало на сезона за самоковското дете чудо в алпийските ски Атанас Петров! Синът на сноубордистката Мария Димова бе най-бърз в първия кръг на гигантския слалом за купа “Алта Валтелина” в курорта Санта Катерина и заслужено стигна до титлата.

Куриозното е, че Наско се пусна със 170-и стартов номер по трасето, но въпреки това преодоля по най-добрия начин трудностите на пистата и изпревари съотборника си от клуб “Ливиньо” Андреа Д`Амико с цели 1,7 сек! Трети на почетната стълбичка се нареди Лоренцо Самбризи от “Бормио”, но всички погледи бяха насочени към феноменалното спускане на 10-годишното българче.

“Разбрах, че съм се спуснал много добре, още преди да науча какво ми е времето, защото усетих овациите от публиката. Беше страхотно изживяване”, призна след церемонията по награждаването изгряващата звезда на българските ски.

Всъщност категоричният успех на Наско Петров едва ли е изненадал някого на Апенините, тъй като през миналия сезон талантливият скиор спечели 13 (!) от 15-те състезания, в които взе участие.

В близките дни предстоят още три старта, в които близо 200-те участници в ски проявата ще трябва да определят крайния победител за купа “Алта Валтелина”.