Потресаваща трагедия в Благоевградско! Съпрузите Любен и Веска Яневи издъхнаха заедно в 1 ден, откри ги разносвач на хляб

 В Горно Хърсово предполагат, че двамата са се задушили от печката239-12-04-Lineika-OIK

77-годишният Любен Янев и 76-годишната му съпруга Веска от благоевградското село Горно Хърсово починаха мистериозно в един ден няколко часа един след друг. Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 към 12,20 часа вчера.

По първоначална информация безжизнените тела на починалите са открити в къщата им в махала Шоповци на селото от момчето, което носи хляб там всеки понеделник, сряда и петък. Вчера, малко след 13 часа, той започнал да свири и да тропа по вратата на жилището, но никой от двамата възрастни не отворил. Учуден, че никой не му отваря, той влязъл в дома и открил тялото на възрастната жена в леглото, а нейният съпруг лежал на колене на земята с глава върху леглото. След като раносвачът на хляб информирал за трагедията властите, на мястото веднага пристигнали патрули на полицията и Спешен център, които за съжаление обаче само констатирали смъртта на възрастната двойка. Полицейският оглед не е установил следи от насилие по телата на починалите. Предполага се, че първо е починала жената, а мъжът й не могъл да преживее загубата и издъхнал малко след това. Близките им са отказали да се образува досъдебно производство. Телата на двамата починали са закарани за аутопсия, която ще установи точната причина за смъртта. Предполага се, че става въпрос за задушаване от печка на твърдо гориво. Кметският наместник на селото Христо Ганев коментира пред „Вяра”, че познавал и двамата починали от дълги години. „Нелепа трагедия, нямам думи да кажа каквото и да е. Изключително приветливи, трудолюбиви и усмихнати възрастни хора бяха. Кротки и добродушни. Занимаваха се предимно с градинки около къщата, в които садяха зеленчуци. В къщата им е имало дърва, със сигурност не са издъхнали от студ. Разговарях със сина и дъщеря им за станалото. Пред мен те разказаха, че само преди два дни били при тях заедно с внучката им, говорили си и пили чай. След това си тръгнали към Благоевград, а бабата и дядото останали в къщата. Какво се е случило после, само Господ знае. Готова е и медицинската експертиза, в нея категорично се отхвърля версията смъртта им да е криминален случай”, лаконичен бе Христо Ганев. “Синът и дъщерята не ги оставяха. Редовно ги посещаваха, грижеха се за тях, не са ги оставили без нищо, което е необходимо”, коментираха пък, потресени от трагедията, хора в селото. Новината за смъртта на възрастното семейство идва само ден, след като жена умря от студ и глад в Благоевград. Вчера 42-годишната Дора Цветанова бе открито в квартал „Струмско”. Преди десетина дни пак в този квартал бяха намерени мъртви майка и дъщеря.