Скиорите в шок: Кой ще озапти къщетата капанчета в Боровец, с гол пластмасов задник еротик бар набира клиенти, цял свят ни се смее 

Курортът е пълен с мъже, тук има повече “места” за секс и от „Сохо” в Лондон, през нощта може да се чувстваш сигурен само в хотела, пишат хората17-01-1111-copy

Боровец се плъзна яко по нанадолнището и пропадна до курорт със статут на сексдестинация, изкушаваща туристите не със ските и пистите, а с евтина храна, пиене и гуляй. На търговската улица в курорта куп кичозни капанчета, известни като къщички, никнат като гъби, а вече съществуващите се разширяват на воля. Кичът и безобразията в Боровец трещят вече даже до Острова след напоителна и пикантна статия на местния таблоид „Сън”. Особено колоритна е рекламата на едно къще, представляваща обута в прашки секс кукла, чийто задник посреща клиентите.

07-06-01-vladimir-georgiev
Владимир Георгиев

 

„Чии са новите обекти, кои са новите търговци и къде спи общинската управа? Колко човека са на работа в отдел „Незаконно строителство” в общината и получават заплата? Още от 2014 година има решение къщичките да бъдат съборени. Вместо това за енти път срокът за ползването им беше удължен чрез анекси. Има ли изобщо изряден наемател, за да се удължава срокът на договорите? Защо кметът Владимир Георгиев си затваря очите? Право на удължаване на срока за ползване имат не само тези, които са се разширили незаконно, но и тези, чиито задължения към общинската хазна не надхвърлят 500 лв. По силата на този само около 5 къщета са отпаднали от анексите, тъй като те дължали между 2 и 5 хил. лв. Според наблюдатели собствениците им просто са загубили интерес да упражняват дейността си, а общината се прощава завинаги с тези суми”, възмущават се хората на редакционните имейли.

Единственият, който изгоря заради въпросните къщички, беше бившият кмет Николай Китов, който в разрез със закона през 1994 година разрешил строителството на 80 временни обекта. Това стана причина за предсрочно прекратяване на правомощията му. Всички след него обаче трупат огромни печалби.

Туристи изразяват на воля възмущението и разочарованието си от Боровец в TripAdvisor . “Курортът е на 95% пълен с мъже. Те се движат на големи компании и в 3 следобед вече са пияни. Виждахме боеве и кръв в снега на другия ден”, пише почиващ в Боровец. „Живея в Лондон и бях шокиран да видя повече “места” за секс или възрастни, отколкото съм виждал в Сохо.”

Друг го подкрепя: “Храната е евтина. Но нощно време може да се чувстваш сигурен само в хотела. Това място е пълно със сексбарове, а в тях или пред тях се вихрят непрекъснато свади. Ако се нуждая от сексваканция, определено ще избера Боровец, но няма нужда да казвам, че няма да се върна там заради ските”.

Трети е доволен: “Ако сте младеж, който обича да се напива и да хапва големи порции в пъба, това е вашето място. Ако сте платежоспособен, шансовете да се уредите с мацка са големи. Но нямате ли пари, на практика са нулеви”.

Четвърти е направо погнусен: “Никога отново! Курортът е пълен с шумни барове, стриптийз и пияни британци. Това място е като Магалуф (б.а. курорт в Майорка) със сняг”.