Ексшефът на общинската болница в Дупница Р. Тимчев дал 2 апарата за хемодиализа срещу ремонт на покрива, изчезнали и 2 коли

Тимчев: Апаратите бяха непродаваеми, колите са на ремонт, да си ги приберат

149-03-01 TIMCHEV
Росен Тимчев

Два модерни апарата за хемодиализа от общинската болница в Дупница „Св. Иван Рилски” са дадени на бартер на самоковската автокъща „Ауто Леон”. В замяна на апаратурата автоджамбазите се ангажирали да ремонтират покрива на лечебното заведение.

221-01-NEDIN I MIKOV IMG_4937 copy
Д-р Владислав Миков

Това пише в доклада от медицинския одит след проверката в болницата. Протоколът от комисията, извършила проверка на работата на ексуправителя Росен Тимчев, беше поставен на вниманието на кмета на Дупница Методи Чимев вчера. Настоящият управител на болницата д-р Владислав Миков и Тимчев са положили подписите си под него в присъствието на градоначалника и на председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов, съобщиха източници на вестник „Вяра”.

В доклада е записано още, че липсват две коли марка „Рено Клио”.

„Колите са на ремонт. Аз не съм шофьор, за да отида и да ги докарам. Болницата си има достатъчно шофьори. Апаратите за хемодиализа бяха непродаваеми”, каза Росен Тимчев. Срещу него е образувано досъдебно производство за съставяне на документ с невярно съдържание, уточни говорителят на Районна прокуратура-Дупница Емил Павлов.

Потърсихме за коментар и новия управител на болницата д-р Владислав Миков, който тази седмица отмени две пресконференции. „Необходими са още няколко дни, в които Росен Тимчев обеща да представи фактури и липсващи документи. Има направени разходи в големи размери и липсват фактури, както и обяснения за това къде са отишли парите. В петък очаквам Росен Тимчев да каже къде са колите и парите. Не си спомням за каква сума точно става въпрос”, каза Миков.