Махат платения паркинг от 1,50 лв. в двора на болницата на Благоевград след  протести на медици

Общинският съветник Красимир Роячки: Ще монтираме бариерата на друг паркинг

18-04-02-krasimir-roiachki
Красимир Роячки

Системата за платен паркинг на входа на благоевградската болница ще бъде демонтирана. Това се очаква да решат днес общинските съветници, като това се случва след  многобройните протести на лекари срещу ограниченията и въвеждането на синя зона в района през април 2016-а.

18-04-02-bariera1
Системата за платен паркинг ще бъде демонтирана.

„Изтегляме си системата от болницата, за да я монтираме на някой от другите паркинги, от болницата казаха, че не могат да работят с нея. Направихме всичко, но нищо не ги устройва. Остава те да си вземат решение как ще се управлява този паркинг”, обясни общинският съветник и председател на Комисията по икономика Красимир Роячки.

До монтиране на автоматичната паркинг система се стигна, след като няколко болнични директори искаха от общината съдействие за въвеждане на ред на достъпа до отделенията.

В крайна сметка се стигна до решение на общинските съветници дворът на болницата да стане паркинг с такса от 1 лв. на час. Над 150 пропуска за безплатен достъп се дадоха на работещите в зоната, но лекари и медицински сестри останаха недоволни, че трябва да плащат вход за такситата, ако ги извикат по спешност или когато са дежурни, ако искат да ги откарат до местоработата им.

От ръководството на болницата обясниха, че паркирането няма да бъде оставено така след премахването на системата и бариерата, ще има някакъв контрол, но все още не е ясно как ще бъде извършван.