Общинският координатор на ГЕРБ-Гоце Делчев Димитър Гамишев: Започва смяна на областни управители

 

18-02-03-dimitar-gami6ev
Димитър Гамишев – общински координатор на ГЕРБ-Гоце Делчев

Работата на служебния кабинет е да подготви предстоящите предсрочни избори и нищо повече, категоричен е общинският координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев Димитър Гамишев. По думите му първата стъпка на новото правителство сега е да направи пълна смяна на областните управители. „Както и при всички служебни кабинети, така и при този сигурен съм, че няма да е различно, ще настъпи едно безвремие и никой нищо няма да прави. Едните няма да вършат нищо, защото ще ги е страх да не сбъркат и да не ги сменят. Другите пък ще си мълчат, ако видят някакви нередности от страх да не ги изгонят. Изобщо тежко му на българския народ“, категоричен е Димитър Гамишев.

18-02-03-dimitar-boqajiev
Димитър Бояджиев – общински съветник, председател на МО БСП – Гоце Делчев
18-02-03-bogdan-bocev
Богдан Боцев – заместник-кмет Гоце Делчев и заместник общински председател на БСП

Очакванията на заместник областния управител на Благоевград Асим Адемов пък са новите министри да си свършат работата, за която са назначени. „Надявам се да не стават причина за сътресения в държавния апарат. Не мога да дам персонална оценка на състава, но сред тях аз лично виждам професионалисти. Смятам, че ще организират провеждането на едни честни избори, каквито са били винаги. Ще работят в синхрон през следващите два месеца, в екип и няма да са настроени реваншистки. В министерствата да развият съответните политики. Е тяхно право е да започнат със смяната на областни и заместник областни управители, но както си решат“, обясни още Асим Адемов.

По думите на заместник-кмета на община Гоце Делчев и зам.-председател на БСП Богдан Боцев новият кабинет ще бъде гаранция за стабилността на държавата и сигурността на хората. „В кабинета, като гледам имената, голяма част са доказани експерти и с опита, който имат, могат да бъдат много полезни. Моето мнение е, че те ще водят проевропейска политика, ориентирана към НАТО и Европейския съюз. Пример за това е министърът на отбраната“, категоричен е Богдан Боцев.

Според Димитър Бояджиев, общински съветник от БСП в Гоце Делчев и общински председател на Младежкото обединение на партията, някои от личностите в служебния кабинет са хора с богата ерудиция. „Самият служебен премиер – проф. Огнян Герджиков, е един балансиран човек. В този момент на нас ни трябва именно такъв, а не на крайностите. В този момент имаме нужда от повече спокойствие“, категоричен е Димитър Бояджиев.