Мениджър, завършил в САЩ, е вероятният водач на АБВ в Кюстендилско

Digimax A50 / KENOX Q2

Ангел Ангелов

Азбукарите на Георги Първанов в Кюстендилско харесаха 39-годишния Ангел Ангелов за водач на листата им на предсрочните парламентарни избори на 26 март. Повод за техния избор е визитната картичка на младия мъж, който е баща на три деца, а съпругата му е американка. Ангелов от миналата година е и общински председател на партията, като кандидат за кмет на община Кюстендил, влезе и в минипарламента.

Отскоро младият мъж промени визията си, пускайки брадичка с леко възрожденски стил. Завършил е икономика и бизнес администрация в Аризона, САЩ. Бил е ръководител на проекти и обекти в САЩ.

АБВ имат трима представители в ОбС – Кюстендил. Това са треньорът по борба Валентин Райчев, изключително популярен в бизнес средите, и младата Боряна Илиева, която не е познато лице.

Ще припомним, че на предходните парламентарни избори водач на листата бе маститият адвокат Красимир Руев. Той е познато име в юридическите среди, но името му нашумя покрай водените дела от Мюфтийството срещу общински имоти в Кюстендил и Дупница. Руев представляваше мюсюлманското вероизповедание, а за наказание в Кюстендил написаха на къщата му „Юда”. До последно през 2014 година нещата при разпределяне на гласовете за него бяха на кантар, в аванс дори от партията обясняваха, че вече имат народен представител. Все още обаче той не е казал дали има намерение отново да участва като кандидат за народен представител, или ще се опита да прокара по-млади лица в листата.

Все още обаче не е ясен коалиционният формат на явяване на АБВ на предсрочните парламентарни избори. Ще го оповестят през уикенда.