Излезе новият филм на Мартин Скорсезе за японските мисионери от ХVII в.

Мотото на филма е „Понякога мълчанието е най-смъртоносният шум“

588b035e06e37_main

На 13 януари т. г. излезе новият филм на режисьора Мартин Скорсезе „Мълчание“. Това е третият му филм на религиозна тематика – последният излезе на екран преди 20 г.

Главните герои във филма „Мълчание“ се изпълняват от холивудските актьори Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър и Лиам Нисън. Мотото на филма е „Понякога мълчанието е най-смъртоносният шум“.

Сюжетът на филма разказва за двама свещеници йезуити от ХVII в. – отец Себастиaн Родригес и отец Франциско Гарпе, които са подложени на насилие и преследване по време на пътуването си из Япония, където са пристигнали с цел да намерят своя наставник отец Кристован Ферейра да разпространява Евангелието. Правителството обвинява Запада в пагубно влияние върху културата и наследството на страната и затова всички чужденци и особено мисионерите се сблъскват с враждебно отношение от японските феодали – не просто обиди или явна омраза, а дори физическа разправа.

Християнизацията на Япония е една от най-драматичните страници в историята на страната. В онези времена островната държава е била толкова затворена, че попадайки там, напускането й е било невъзможно.