Старши треньорът на „Струмска слава” Владимир Димитров: Не ми е фиксидея първото място, във всеки един мач нашите футболисти трябва да излизат мобилизирани и с хъс за победа

 

20-14-02-vladimir-dimitrov-1Владимир Димитров е роден на 14.04.1972 г. в Радомир. Първите си стъпки във футбола прави като ученик в първи клас при учителя Аспарух Гюров в местното училище „Георги Димитров”, сега „Св. св. Кирил и Методий”. На поста нападател играе във всички възрастови групи до мъжете до 40-годишна възраст в отбора на „Струмска слава”. От две години е треньор на мъжкия отбор. Преди това е бил помощник-треньор на Светослав Кирилов при мъжете и треньор на юноши старша възраст. Винаги е бил в челните места в групите, в които играят неговите възпитаници. През изминалото първенство класира мъжкия тим на „Струмска слава” на 4-то място в ЮВГ, а в момента заема второ място във временното класиране само с една точка след „Сливнишки герой”.

След като приключи лагер-сбора си в село Коларово, община Петрич, той се съгласи да даде интервю за вестник „Вяра”:

20-14-02-strumska-slava

Г-н Димитров, доволен ли сте от подготвителния лагер в село Коларово, община Петрич?

– Изключително голямо старание от страна на футболистите, с които разполагам. Явно всички те осъзнават отговорността, която сме поели всички, а именно – да подобрим класирането си от изминалия шампионат. Ако през 2015/2016 година в ЮВГ при нас играеха ЦСКА и „Витоша”, сега през настоящото първенство всички отбори трябва да се съобразяват с нас. Направихме рекорд, като от 27 мача претърпяхме загуба само от лидера „Сливнишки герой”, и то в Радомир. Зная слабостите на момчетата и на отбора като цяло и наблягам на тяхното изчистване, за да бъдем напролет един отбор, който да играе качествена и резултатна игра, приятна за окото. Искам да изкажа своята благодарност за гостроприемството на собственика на хотелски комплекс „Момата” в село Коларово Христо Сайменов. Приятно сме изненадани всички от това райско кътче на община Петрич. Своята голяма благодарност изказвам и на управителя на ОФК „Беласица” Георги Петров за съдействието, което ми оказа за намирането на удобен терен и придвижване до него, с което помогна за нормалната ни подготовка по време на престоя през изминалата седмица. Ето това се казва колегиалност, независимо че сме съперници на терена за спечелване на първото място в групата.

Какво успя и какво не до момента в подготвителния цикъл?

– По време на лагер-сбора наблегнах на физическата подготовка и на играта с топка. Имаме да изиграем още контролни мачове и се надявам да стиковаме нещата по линии и звена и да бъдем в оптимална форма до старта на втората част на първенството. Досега сме изиграли три контролни мача. Остават ни още четири – срещу „Славия U-19” на 1 февруари, „Левски U-19” на 8 февруари, „Ботев” (Враца) на 11 февруари и „Чепинец” на 15 февруари.

Дишате във врата на временния водач на ЮЗ трета лига Сливнишки герой. Това означава ли, че напролет ще търсите размяна на местата си?

– Не ми е фиксидея първото място. Във всеки един мач трябва нашите футболисти да излизат мобилизирани и с хъс за победа. Успяхме да изградим име, играем добър футбол и противниковите отбори гледат с друго око на нас засега.

Кои отбори имат шанс за първото място?

– „Беласица” (Петрич), „Миньор” (Перник) и „Струмска слава”. Не бива да се подценява тимът на „Септември” (Симитли), който винаги е готов да поднесе изненада.

Къде ще продължите остатъка от зимната подготовка, има ли нещо ново в селекцията?

– Ще ползваме помощното игрище в Радомир и балона. Новото име в отбора от днес е Ангел Маджиров от „Сливнишки герой”, освободихме Валери Кулинов заради неприлично поведение с колегите му. Радвам се, че при нас са вече двамата голмайстори на „Сливнишки герой” – Мариян Хаджиев и Ангел Маджиров.

За какво си мечтаете в живота?

– Правя всичко възможно да живея пълноценно и когато се обърна назад, да не съжалявам за нищо.

Мотото Ви в живота?

– Трудните неща са по-сладки.