14-годишната Зоя Найденова роди момиче в Благоевград

Младата майка не живее с бащата, случаят е даден на социалните служби

118-04-01-mitev22
Д-р Огнян Митев

14-годишната ромка Зоя Найденова от Благоевград даде живот на прекрасно момиченце. И въпреки че рожбата и се роди само два дни преди празника Трифон Зарезан, малолетната майка избра за отрочето си името – Мария в чест на Божията майка. Малката госпожица се появи на бял свят вчера преди обяд в родилното отделение на МБАЛ – Благоевград и с перфектните си размери – 51 см и 3,2 кг, ошашави лекарите в неонатологията.

Медици, акушери и медицински сестри в отделението буквално изгубиха и ума и дума и развълнувано коментираха, че родено от толкова малка на години майка, бебето е износено докрай и напълно здраво. „Момиченцето е първо дете в семейството на майката. Раждането бе по естествен път. Двамата с бащата не живеят заедно. Заради годините й сме сезирали и социалните служби в Благоевград, както правим винаги в подобни случаи. От тук нататък те са органите, които ще решат дали детето да остане под грижите на майката или не.” Това заяви за „Вяра” шефът на МБАЛ – Благоевград, д-р Огнян Митев, който уточни, че с раждането си на 14 години Зоя Найденова се превърнала в най-младата майка в родилното отделение на благоевградската болница до момента.

А иначе общо три момиченца изплакаха вчера в родилното отделение в областния център на Пиринско. Първа на бял свят се появи дъщерята на Зоя, Мария. След Мария се родиха още 2 момичета. Това, което прави най-силно впечатление на лекарите обаче е, че тази година момичетата са повече от момчетата.