Гръцките фермери превзели пътя към ГКПП Промахон/Кулата

fermeri-1

Едва ли не всяка зима гръцки фермери отмъщават за нещо на български шофьори

Блокиран от трактори е достъпът от гръцка страна на граничния контролно-пропускателен пункт Промахон/Кулата, предаде агенция “Фокус” днес в 13.41 часа. За блокадата е съобщил български шофьор на ТИР, който се намира от гръцката страна на границата. Полиция там спира движението според него. Вече се е образувала опашка около 4-5 километра.

20-ина минути след това информацията потвърди и БНР, като добави, че трафикът е спрян около 13.00 часа.

Не след дълго информацията бе потвърдена и официално.

От 13.00 часа движението през ГКПП „Кулата – Промахон“ е преустановено, съобщи Лора Любенова, говорител на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Движението през ГКПП е преустановено в двете посоки поради протест на гръцките фермери, които са пристигнали пеша на около 500 метра от гръцкия пункт „Промахон“.

Пътят е преграден от полицейски автобуси и служители от гръцка страна, за да не се допуска нарушаване на обществения ред.

От българската страна бързо се нареди километрична опашка.

По-рано гръцки медии съобщиха, че протестиращите фермери в страната са решили на всяка цена да наложат блокада на ГКПП Промахон/Кулата.

Новината подтикна служебния министър на вътрешните работи да се свърже с гръцкия си колега, а главният секретар на МВР спешно бе пратен в Пиринско, за да се погрижи за ситуацията на място.