Майка и син пребиха 14-годишен ученик в клас по време на час

u-shte-montana

Побоят е станал вчера по обяд в класна стая на гимназията във Вършец

Осмокласник от Вършец е бил пребит от 35-годишна жена и 17-годишния й син в училището в града по време на час, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Инцидентът е станал около 12 ч. вчера, когато майката и синът нахлули в класната стая на гимназията във Вършец и нанесли побой над 14-годишното момче.

Сигналът за случилото се бил подаден в полицията около 13.30 ч. от пострадалия ученик. Той съобщил, че е бил нападнат в клас и пребит от непознати жена и младеж, които след това избягали. Вследствие на побоя момчето е с охлузвания в областта на врата и оток на дясното око.

Много бързо криминалистите във Вършец установили и задържали извършителите на побоя. 35-годишната жена и 17-годишният й син са направили пълни самопризнания.

От полицията в Монтана обаче не съобщават причините за боя.

По случая е образувано досъдебно производство. Пострадалият ученик е освидетелстван. Работа по случая продължава. Само преди три месеца в същото училище съученици се биха жестоко в час заради момиче. Между 18-годишния Християн от Вършец и 17-годишния Трифон от село Спанчевци отдавна тлеела вражда заради девойка. Двете момчета се спречкали за пореден път в междучасието, но били разтървани.

Малко по-късно обаче, по време на час, младежите се нахвърлили отново един срещу друг. В резултат на боя Трифон бе с избит зъб и спукана челюст. Ученикът бе откаран в Спешна помощ, но по-късно бе транспортиран в столична болница.