Вратарят на „Беласица” Кирил Георгиев претърпя операция на дясното коляно

Благой Наков е новото име в петричкия тим, днес футболистите от южния град излизат в Марикостиново срещу „Ботев” (Враца)

 

21-14-01-kiril-g-ev-vratarСпешно бе опериран в столичната МБАЛ „Света София” вратарят на „Беласица” Кирил Георгиев. Както е известно, стражът на петричкия тим е с блокиран менискус на дясното коляно, като това констатира при обстоен преглед в изминалата събота д-р Христо Мазнейков.

В понеделник известният травматолог и хирург д-р Мазнейков направи успешна операция на футболиста. „До 15 дни ще започне самостоятелни занимания, а до един месец със сигурност ще бъде готов да се готви на пълни обороти с колегите си”, сподели лично д-р Христо Мазнейков. Преди Кирил Георгиев в МБАЛ „Света София” бяха извършени успешни операции и на Благой Таушанов, Владимир Кабранов и Росен Тупаров.

В отбора на „Беласица” направи първото си занимание след няколкодневно отсъствие заради разтежение на бедрения мускул на десния крак Марти Таушанов. Все още не тренира по лекарски указания Александър Митушев. Новото име, което се готви в петричкия тим, е Благой Наков. В момента за тренировки старши треньорът на „Беласица” Николай Димитров полза терените в Лебница и Марикостиново.

Поредният контролен мач – четвърти от началото на зимната подготовка – ще бъде срещу отбора на „Ботев” (Враца) в сряда, 1 февруари, от 14 часа на стадиона в Марикостиново.

 

Снимка:

Кирил Георгиев ще може да продължи подготовката си след месец