Невъзможна мисия за “Рилецо” срещу “Лукойл” – самоковци с 1 успех от 40 мача в Правец

 

23-15-02-dvata-sastava

Пред наглед невъзможна мисия е изправен тимът на “Рилски спортист” в предпоследния кръг от редовния сезон на НБЛ. Самоковци гостуват на шампиона “Лукойл Академик” утре от 18,00 часа в опит да стигнат до втората си победа над съперника в собствения му храм.

Статистиката показва, че подопечните на Людмил Хаджисотиров имат минимални шансове да поднесат изненада в Спортния комплекс в Правец. Йордан Бозов и компания са взели само един успех в досегашните 40 официални срещи в новата история на клуба. Победата идва в полуфиналните плейофи на първенството през сезон 2012/2013, когато “Рилецо” хвърля бомбата и разгромява съперника с 95:75. Впоследствие обаче именно “студентите” са отборът, който достига финалните срещи след като елиминира водения от Росен Барчовски състав с 3:2 победи.

Иначе последният успех за “скиорите” над съперника дойде преди около година – на 21 февруари 2016 г., когато представителите на рилския град наказаха “червените” във финалната битка за Купата в Ботевград.

Общо пък двата тима са изиграли внушителните 80 мача през новия век. Предимството в тези сблъсъци е изцяло на страната на “Лукойл Академик” – 71 победи и 9 поражения.

 

На снимката: Двата състава ще се срещнат за 81-ви път през новия век.