Благоевградската актриса Албена Чобанова с номинация за «Икар», щатният режисьор Маргарита Мачева ще тръпне за приза в категория „Дебют”

07-01-albena1

Албена Чобанова е номинирана за водеща женска роля за Малама във „Вампир“

Актрисата от благоевградския театър Албена Чобанова получи номинация за «Икар» 2017. Постижението е в категорията водеща женска роля за Малама във „Вампир“ от Антон Страшимиров, режисьор Маргарита Мачева. Щатният режисьор на благоевградския театър Маргарита Мачева пък получи номинация в категорията «Дебют” за режисурата на пловдивското представление “Майка” от Максим Горки (Драматичен театър “Н. О. Масалитинов” – Пловдив).

Това стана ясно след провелата се пресконференция завчера, на която Съюзът на артистите в България обяви номинациите за Националните награди „Икар” 2017, които се връчват от 1974 година насам в знак на съпричастност на българските творци към Световния ден на театъра – 27 март.

Основен инициатор и организатор е Съюзът на артистите в България, който е съставен от професионални гилдии в сферата на живите изпълнения и сценичните изкуства.

„Вампир” е част от репертоара на ДТ „Никола Вапцаров“ от 2016 година, когато откри театралния сезон в Благоевград, а няколко дни по-късно бе селектиран и взе участие в Международен театрален фестивал в Скопие, Македония (ITF SKUPI FESTIVAL).