Болежките на адвокат М. Марковски спънаха делото за убийството на гарда на Братя Галеви Николай Радев, Вл. Карастоянов: Той е възрастен, какво очаквате

 

В съда в Кюстендил дойде цялата фамилия Карастоянови, дойде и Владимира 

Дупнишката фамилия Карастоянови на път към съдебната зала

За втори път маститият адвокат Марин Марковски се разболя и стана причина, делото срещу тримата Карастоянов – Владимир и синовете му Иван и Николай, съдени за убийството на Николай Радев – Отвертката да се отложи. В съдебната зала административният ръководител и председател на състава Мирослав Начев, обяви, че бащата Марковски е депозирал болничен лист. Фамилия Карастоянови обаче показа дисциплина и тримата се явиха в съда. С тях беше и Владимира, станала причина за кървавата разправа, както и майката Дияна. Стоматологът Владимир Карастоянов поиска на делото да не бъде даван ход, тъй като държи да бъде представляван от адвоката си. След края на заседанието, помолен за коментар за заболяването на Марковски, стоматологът заяви. „Ми, той е възрастен човек, какво очаквате, съвсем нормално е да се разболее“.

От ляво надясно: Николай Карастоянов, дъщеря му Владимира, която крие лицето си, дядо й Владимир и Иван Карастоянов

На делото не се явиха и призованите свидетели, явно уведомени от по-рано. Не присъстваха и останалите двама защитници. Процесът отново премина при засилени мерки за сигурност, фотоапаратите и телефоните останаха на съхранение извън съдебната зала. Следващото заседание по делото е предвидено за 17 февруари.

Гардът на Братя Галеви, Николай Радев бе смъртоносно пронизан на 11 март 2014 година в заведение „Колата” в Дупница. Подсъдими са известната дупнишка фамилия Карастоянови – бащата Владимир и двамата му синове. В обвинителния акт е записано, че причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, дъщеря на Николай Карастоянов. От нея последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.

Вечерта на инцидента възникнал скандал, при който Николай Радев получил прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт.

По делото вече са разпитани множество свидетели, сред тях и бившият телохранител на Галеви – Васил Капланов – Каплата, както и медиците от Спешен център, транспортирали Отвертката до дупнишката болница.