Треньори от Сандански пуснаха подписка за изграждането на закрит 25-метров басейн, заявиха: Съседен хотел на спортния интернат си пълни съоръжението, а нашата тръба остава суха  

 

24-03-05-70164_n 24-03-05-179_nТреньорите по плуване пуснаха подписка за изграждане на закрит 25-метров басейн в района на Спортния интернат в Сандански. Акцията набира последователи и във фейсбук, треньорите твърдят, че има и принципно съгласие от страна на общината за изграждането на такъв басейн.

В един от най-топлите градове на България дори през зимата олимпиецът Венцислав Айдарски и съотборниците му от “Вихрен” скачат във водата на 50-метровия басейн.
“Времето е меко, а водата 22 градуса и естествено – закрит басейн. Хотелът в съседство си пълни басейна. При тази ситуация нашата тръба остава суха, докато напълнят. После ни трябва време да вдигнем градусите и седмицата взела, че се изнизала. Неприятно, но неизбежно, щом минералната вода ни идва гравитачно, а при другите – с помпи”, написаха наскоро по този повод в групата във фейсбук на Спортен интернат по плуване – Сандански.24-03-05-767_n
„Ние искаме нещо функционално, където от октомври до март да провеждаме тренировъчна и обучителна дейност, да има база за плувците от Спортното училище, за посещение от други спортисти, граждани и гости на града, да приемаме на лагери и през зимата (след газификация). Имаме подкрепа и разбиране от страна на общинското ръководство и с подписката желаем да дадем тласък за по-бързото реализиране на този важен за спортната дейност в общината обект”, казаха треньорите в призива си.