Ловният шеф Иван Василев – Джери от Благоевград „вади” пищов на ало измамници, плаши ги: Ще изпразня 2 пълнителя във вас 

 

Обади ми се полицай, който заяви, че разследва телефонна измама, усетих се веднага, каза бившият директор на ДАИ

24-03-01-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-ivan_vasilev_1
Иван Василев – Джери

Шефът на Ловно-рибарско дружество “Сокол 1911” Иван Василев – Джери в Благоевград тръгна на война с ало измамниците и ги заплаши да изпразни в тях два пълнителя, след като мошениците го взеха на мушка.

Телефонните терористи стават все по-дръзки и нагли, не се спират пред нищо, за да стигнат до спестяванията на хората, ужасено коментират благоевградчани. Всеки ден в Югозапада има по двама-трима измамени, попаднали в мрежите на мошениците. Иван Василев обаче опази парите си. Той е един от малкото, запазили хладнокръвие пред наглеците и им даде сериозен отпор. Ловджията на секундата разкри измама, след като стана мишена на телефонна атака. Измамниците се уплашили, че са разкрити, и веднага затворили телефона.

Непознат мъж се обадил на телефона на бившия  началник на “Автомобилна администрация” в Благоевград Иван Василев и се представил за полицай. Казал, че разследват телефонна измама. Хванали били мошеник, който носил в джоба си листче с телефонния номер на Василев.

“Не ги дочаках да продължат с измамната си версия и им се разкрещях. Дори ги заплаших, че знам откъде се обаждат, взел съм пистолета и ще им пусна два пълнителя”, разказа Василев.

След заканата му измамниците се стреснали и бързо затворили телефона.

Иван Василев – Джери е категоричен, че за такива престъпления трябва директно да се влиза в затвора. Иван Василев е една от най-емблематичните фигури в област Благоевград. Поради важните длъжности, които е заемал, неговото име определено може да се нарече „градска легенда”. Той е роден през 1948 година в село Цапарево, община Струмяни, област Благоевград. След казармата постъпва в органите на МВР. Точно този етап от неговата биография го нарежда сред най-разпознаваемите фигури в града. Завършва задочно висше образование, специалност „Право”. Работи в системата на „Пътна полиция” около 30 години, след това продължава работата си в изградената структура, към Министерството на транспорта – ДАИ за период от 11 години. От 1991 година Иван Василев е председател на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол – 1911”. След като напуска системата на МВР и ДАИ, неговото единствено обществено занимание остава председателстването на ловното движение.

„Докато свят светува, ще има ловно движение, ще има и ловци, ще има и дивеч”, коментира пред приятели често той.

Само в Дупница за един ден пропищяха 10-ина души в един ден, че са станали жертва на ало измамници. В Перник през ден възрастни жени хвърлят по 3000 лв., а преди седмици по същата схема 80-годишен дядо от самоковско село се раздели със спестяванията си – 34 000 лв.

Както „Вяра” писа, преди дни прицел на ало измама стана и кметът на Разлог Красимир Герчев. Той получил обаждане по телефона, като успял да чуе, че търсят човек, който говори английски език. Тъй като бил на оперативка, прехвърлил обаждането на секретарката. Измамникът се представил за шеф на полицията, но жената веднага усетила измамата и отклонила искането за пари.
В същото време обаче две телефонни измами се оказаха успешни в Сандански и Кресна. 73-годишна жена е предала на представили се за полицаи 1000 лв. и златни накити. В Кресна пък 73-годишен мъж предал 2000 лв. После и двамата се усетили, че са измамени, и се оплакали в полицията.