Благоевградчани: Промените в БСП обезличават партията, социалистите от Пиринско се подмазаха на Нинова, за да се изтупат като депутати

 Петър Иванов: Отстраняват от парламента стожера на БСП Янаки Стоилов, сега за кого да гласувам!?

25-03-02-ianaki_stoilov_07_
Янаки Стоилов

Благоевградчани смятат, че новите промени в БСП обезличават партията. Противниците на новия устав обвиняват лидера Корнелия Нинова в чистка и разчистване на сметки.

„Искат да отстранят моя любимец Янаки Стоилов, който е от най-борбените хора, от парламента. Сега за кого ще пусна гласа си? Промяна няма. Искат да отстранят най-свестните хора. Не е важно колко време ще стоиш там, а какъв е коефициентът ти на полезно действие, какво си направил”, коментира благоевградчанинът Петър Иванов.25-03-02-bcf44a

Конгресът на социалистите реши, че депутатите от БСП, които вече са били в парламента 3 мандата, са “пенсионирани” и няма да бъдат номинирани отново. Промяната в устава засяга старите лица в БСП, сред които бившият председател Михаил Миков, Янаки Стоилов, Георги Божинов, Атанас Мерджанов и др.

„Най-известните хора са изритани като кучета. Стожерът на БСП Янаки Стоилов няма да намери място в парламента вече, въпреки че е сред най-съвестните и всеотдайни на партията и хората”, коментира благоевградчанинът Стефан Илиев.

Социалисти с над 11 години опит в парламента ще имат право на цял мандат – Кирил Добрев например, а с 12 години – не може, недоволстват хората.

Другата голяма промяна в устава е, че лидерът на партията вече ще се избира задължително пряко от членовете на партията с право на два мандата.

Социалистите от Пиринско плонжираха пред новата лидерка Корнелия Нинова и одобриха промените в новия устав с презумпцията да седнат зад депутатските банки. Новите правила подкрепиха всички социалисти от Благоевград, Разлог, Банско, Кресна, Петрич и Сандански.