Подгоненият от съдия-изпълнители бивш съветник Младен Ризов в Кюстендил пуска в цялата страна подписката за референдум “БАНК СТОП”, изригна: ДСК продаде целия ми живот

 

Заради дългове продават къщата му в лесопарк „Хисарлъка“ за 225 774 лв., прости се и с автомивката си

26-06-01-mladen-rizov
Младен Ризов

Бившият общински съветник от РЗС в Кюстендил Младен Ризов  възобновява подписката за референдум „БАНК СТОП“. На страницата си във фейсбук той обяви: „Скъпи приятели, тъй като Банка ДСК ми продаде целия ми живот и реши да бъда унижен като баща, съпруг и гражданин, ви призовавам да подкрепите подписката за референдум “БАНК СТОП”, която ще стартира от 15.04.17. в цялата страна. Нека сами да си направим живота смислен, без имитация“, каза кюстендилецът. Повод за гнева на кюстендилеца стана решението на съдебното изпълнение да продаде къщата му в лесопарк „Хисарлъка“. Цената на жилището е 225 774 лв. Стойността на имота е намалена почти наполовина, след като на първоначалната процедура не се явиха купувачи. Къщата е на 2 етажа е с обща застроена площ 205 кв.м и  е заложена в банка. От нея се вижда целият град.
Бившият общински съветник вече се лиши от автомивката си, която се продаде на търг. Задълженията на Ризов бяха към финансовата къща ОТП “Факторинг България”. Експертната пазарна стойност на имота е 312 200 лева, а началната тръжна цена бе 187 320 лева.

Името на Ризов нашумя и с това, че си направи бяла тениска с надпис „И аз съм длъжник“. Към себе си той се обръща като сенатор Ризов. Кюстендилецът излезе от политиката миналата година и напусна партията на Яне Янев. Самата подписка стартира по идея на Инициативен комитет от Варна. В нея се поставят въпроси като да се забрани ли на банките да променят едностранно лихвите и условията на договорите за всички видове кредити за физически и юридически лица? Да се отмени ли чл. 417 и чл. 418 от ГПК, който задължава районния съд да постановява незабавно изпълнение? Да бъде ли освободено физическото лице от всичките си финансови задължения в срок до една година от обявяването на несъстоятелността си пред съда на основание Регламент (ЕО) №1346/2000? Да се отмени ли частното съдебно изпълнение и други.