„Пирин” (Благоевград) записа първа победа, като надиграха „Нефтчи Фергана” с 3:1

 

26-14-06-638-397-alaniiaspor-pirin

Отборът на „Пирин” (Благоевград) записа първа победа по време на подготвителния си лагер в Турция. „Орлетата” надиграха с 3:1 „Нефтчи Фергана”, Узбекистан. Наставникът на благоевградчани Милен Радуканов стартира с променен състав от мача с „Аланияспор” и даде шанс на новите попълнение Лукаш, Алекс и Павлович. Още в 13-ата минута Димитър Благов вкара за 1:0 с удар от точката за изпълнение на наказателен удар след добър пас и пробив на Влади Златинов. Впоследствие узбеките понатиснаха, но стигнаха до 5 корнера, без голово положение. В 45-ата бразилецът Лукаш навърза няколко бранители и подаде точно на Траянов, който от 7-8 метра стреля в гредата и оттам топката влезе в мрежата за 2:0.

Само една смяна извърши на полувремето Радуканов, като Ст. Николов смени Сандев. В 49-ата минута грешка на стража Костов при центриране, а на Ничев се наложи да отбива от голлинията удар на Музафаров. След серия от смени в 73-тата минута Никита Павленко вкара с удар от 20 метра в горния ляв ъгъл на Костов за 2:1. В последните минути от мача „орлетата” бяха по-активни. Добра атака в 84-ата, като след пас на Д. Младенов Ст. Костов би, но ударът му бе блокиран. В 87-ата Д. Младенов прави 3:1 след хубав рейд и точен удар от границата на наказателното поле. В последната си проверка от лагера „Пирин” играе с „Подбедскидже Биелсо Бяла” от 15,00 часа на 9 февруари.

„Пирин”: Костов, Ничев, Сандев, К.Грозданов, Д.Павлович, Траянов, Хр.Младенов, Благов, Лукаш,Алекс Абдула, Златинов/ Николов, Ст. Костов, Старокин, Башлиев, Тасев, Костадинов, Попев, Кощърна, Суда/