Валентин Любомиров от Кюстендил не призна, че е шофирал с 3,12 промила, осъдиха го условно, глобиха го 500 лв., взеха му книжката за 2,6 г.

 

sudКюстендилецът Валентин Любомиров, не се признал за виновен, че е шофирал с рекордните количества алкохол от 3,12 промила, се снабди с куп санкции от съда.

Съдът му наложил наказание „лишаване от свобода“ в размер на 1 година и 6 месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години, глоба в размер на 500 лева и 2 години и 6 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Случката се разигра на 08.11.2016 г. След като употребил алкохол, Валентин Любомиров управлявал лек автомобил „Фиат Добло“ по ул. “Васил Левски“ в село Коняво. Водачът бил спрян за проверка от автопатрул при ОДМВР – гр. Кюстендил. Полицейските служители усетили, че от него се носи силен мирис на алкохол, поради което го изпробвали с техническо средство „Алкотест 7510“, като индикаторната скала на уреда отчела 3,12 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта на същия. Съставен му бил акт за установяване на административно нарушение и му бил даден талон за медицинско изследване. Шофьорът е отказал да даде кръв за лабораторно изследване. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд-Кюстендил. Валентин не е осъждан за престъпления от общ характер.